UNGARIA se deschide pentru cetatenii romani!

Distribuie articol

Autorităţile maghiare au comunicat faptul că începând cu data de 17.06.2020, ora 00:00 (ora Ungariei), cetăţenii români pot tranzita teritoriul Ungariei fără restricţii. Această măsura se aplică deopotrivă cetățenilor proprii.

Aceasta inseamna ca, cetatenii romani care tranziteaza Ungaria pentru a ajunge in alte tari din Europa, nu mai trebuie sa prezinte la punctul de frontiera din Ungaria, contractul de munca sau dovada rezidentei in tara de destinatie. Astfel, nu va mai exista situatia in care cetatenii romani care nu prezinta documente doveditoare privind necesitatea de a calatori in diverse tari din Europa, sa fie intorsi din drum, de catre autoritatile maghiare.

De asemenea, cetatenilor romani care ajung in Ungaria nu li se va mai aplica masura izolarii, acestia avand acces in Ungaria fara nici o restrictie.

Mai multe informatii privind situatia la punctele de frontiera, prezentate de Politia de Frontiera Romana, le regasiti AICI.

Inca din luna mai, Ungaria a deschis granitele vecinilor sai Slovacia, Republica Ceha, Serbia, Austria cu exceptia Romaniei si Ucrainei.

Informatii despre alte state ce si-au deschis granitele pentru turism le regasiti in articolul Lista tarilor europene ce isi deschid granitele pentru turisti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.