6 atractii de iarna, de neratat in Olanda!

 

  1. AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL

Amsterdam Light Festival va avea loc anul acesta, in perioada 28 noiembrie – 19 ianuarie 2020, in Amsterdam. Timp de sapte saptamani, canalele din Amsterdam vor fi luminate intr-un mod inedit, de catre cei mai cunoscuti artisti din Olanda cat si din afara tarii.

Spectaculoasele opere de arta pot fi admirate in centrul orasului. Te poti bucura de o plimbare cu barca, pe canalele frumos luminate, sau pe jos, avand posibilitatea de a te bucura alaturi de cei dragi de niste momente unice si magice.

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre acest eveniment, poti accesa site-ul oficial AICI.

2. TARGUL DE CRACIUN DE LA MAASTRICHT

Minunatul Targ de Craciun de la Maastricht va fi organizat în acest an, in perioada 29 noiembrie – 31 decembrie.  Atmosfera festiva te va lua prin suprindere din momentul in care ajungi in Maastricht si va continua sa te impresioneze pe masura ce vei ajunge in Vrijthof.

Acolo te vei plimba printre casutele de lemn special impodobite de sarbatoare, simtand in aer mirosul delicios al produselor locale, cum ar fi „olibollen“ o specialitate de gogosi olandeze sau celebrul vin fiert ‘Glühwein’. Tabloul de poveste este completat de frumosul brad de Craciun, de ospitalierul Mos Craciun care isi intampina vizitatorii la intrarea in Vrijthof, de roata de distractie frumos luminata de unde se vede panorama orasului de la o inaltime de 45 de metri, de patinoar si frumoasele terase acoperite, unde te poti retrage pentru a te incalzi cateva momente.

Daca te intereseaza mai multe detalii despre cum sa ajungi in Maastricht si ce atractii turistice gasesti acolo, arunca-ti o privire pe articolul nostru Targurile de Craciun de la Maastricht si Valkenburg-Olanda.

3. TARGUL DE CRACIUN DIN VALKENBURG

Anul acesta, Targul de Craciun de la Valkenburg  va avea loc in perioada 15 noiembrie 2019 – 05 ianuarie 2020.

Este unul dintre cele mai fascinante piețe de Crăciun din Europa, în special pentru faptul că acesta are loc în faimoasele peșteri subterane. Pesterile au coridoare largi, frumos decorate cu lumini, decorațiuni speciale și lumânări. În afară de acestea, vei găsi mai multe standuri cu decoratiuni specifice Craciunului, obiecte de artizanat, bomboane, și alte specialități locale, care iti incanta simturile. Vei descoperi un loc cu totul special, ceva diferit de alte targuri de Crăciun, mai ales datorita locației sale, într-o pestera antica.

Daca te intereseaza mai multe detalii despre cum sa ajungi in Valkenburg si ce atractii turistice gasesti acolo, arunca-ti o privire pe articolul nostru Targurile de Craciun de la Maastricht si Valkenburg-Olanda.

4. ROYAL CHRISTMAS FAIR THE HAGUE

Targul de Craciun din Haga va avea loc anul acesta, in perioada 12-23 decembrie 2019 si va fi deschis zilnic intre orele 12.00-21.00. Centrul orasului Haga va fi transformat intr-un loc spectaculos, de poveste, cu mii de luminite si culori. Targul de anul acesta se anunta a fi mult mai spectaculos si colorat decat targurile din anii precedenti.

Bucura-te de minunata atmosfera a sarbatorilor de iarna la Targul de Craciun de la Haga! Pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment poti accesa si pagina oficiala AICI.

5. DICKENS FESTIVAL DEVENTER

Deventer, unul dintre cele mai vechi orase din Olanda, intampina in acest an impresionantul Dickens Festival. Evenimentul va avea loc in weekendul 14 decembrie – 15 decembrie 2019, intre orele 11.00-17.00.

Ceea ce este cu totul aparte la acest festival este ca, celebrele personaje din povestile lui Charles Dickens prind viata. Astfel, te vei intalni cu Scrooge, cu Oliver Twist, vei lua parte la scene din viata de zi cu zi specifice secolului 19, totul desfasurandu-se intr-un decor de poveste ce te va transpune in acele vremuri.

Daca vrei sa ai parte de un weekend aparte si sa calatoresti in timp, in epoca lui Charles Dickens, sa simti atmosfera sarbatorilor de iarna din secolul 19, sa asculti colinde din acele timpuri si sa te intalnesti cu personaje de poveste, nu rata acest festival cu totul deosebit.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment poti accesa si pagina oficiala AICI.

6. WINTER EFTELING PARK

Efteling Park, celebrul parc tematic si de distractie iti ofera sansa sa experimentezi magia sarbatorilor de iarna si nu numai, alaturi de familie sau prieteni.

Winter Efteling Park va avea loc in perioada 11 noiembrie – 2 februarie 2020. Este un moment grozav sa te bucuri de magia acestui loc minunat, potrivit atat pentru copii cat si pentru adulti, ce iti va oferi o experienta inedita. Poti alege sa te plimbi in Padurea fermecata unde te poti intalni cu elfi si zane, poti face o vizita la palat, sau pur si simplu iti poti petrece timpul in parcul de distractii.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest eveniment poti accesa si pagina oficiala AICI.

Speram sa iti surada propunerile noastre de a-ti petrece aceasta iarna, intr-un mod cat mai placut si inedit in Olanda!Ne vedem in urmatoarea calatorie!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.