COLMAR, UN ORAS DE POVESTE!

COLMAR, unul dintre cele mai importante orașe din regiunea Alsacia, se află în nord-estul Franței, o zonă faimoasă pentru diversele sortimente de vinuri alese.

Orașul impresioneaza prin arhitectura sa deosebita de poveste, cu o puternica influența germana, datorita faptului ca in vremurile trecute, Colmar s-a aflat pentru o lunga perioada de timp sub dominatie germana.

CUM AJUNGETI DE LA AEROPORT IN CENTRUL ORAȘULUI?
Orasul
Colmar are o pozitie strategică, fiind situat foarte aproape de granita cu Germania și Elveția. Pe de alta parte, orașul se afla la doar aproximativ 64 km de faimosul oras Strasbourg, așa că dacă te afli prin zona, merită sa iti aloci timp pentru o excursie de o zi la Colmar.

Daca alegi varianta de a calatori cu avionul spre Colmar, vei ateriza pe aeroportul EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg. Acesta este un aeroport internațional situat în apropierea granițelor Elveției, Franței și Germaniei, care deservește cele trei orașe Basel, Mulhouse și Freiburg.Mai multe informații despre facilitatile acestui aeroport veti găsi pe site-ul oficial al aeroportului.

De la aeroport, poti lua un autobuz direct către Colmar, călătoria durează aproximativ 1,5 ore. Dacă preferi să călătoresti cu trenul, poti lua trenul direct din orasul elvetian Basel (ce se afla cel mai aproape de aeroport) până la stația Colmar.

CÂND ESTE RECOMANDAT SA VIZITEZI COLMAR?
COLMAR este unul dintre orașele din Franța, cu o clima uscata si insorita,fiind situat în apropierea munților.

Pentru a te bucura de o vacanță plăcută, cu temperaturi blânde, iti recomandăm să vizitezi Colmar, la sfârșitul lunii martie-aprilie. Sezonul de primăvară în Colmar este luminos și placut, iar temperaturile sunt de aproximativ 17 ° C.

SFATURI PENTRU UN BUGET REDUS: poti evita prețurile crescute și străzile supraaglomerate, daca vizitezi Colmar în perioada de început de primăvară sau toamnă. Prețurile vor fi relativ mai mici, iar orașul va fi lipsit de mulțimile de turisti din timpul verii sau iernii.

CE POTI SA FACI IN COLMAR?

Odată ce ajungi la Gara Colmar, arhitectura sa superbă, cu un farmec aparte iti va fura privirea. De la gară, poti ajunge pe jos, în aproximativ 20 de minute, până în centrul orașului.

Este fascinant sa te plimbi primavara, pe străzile liniștite ale orasului, presarate cu arbori infloriti, printre casele cu barne de lemn vechi, frumos colorate si canalele deosebite ce iti creaza sentimentul ca faci parte din decorul unui film minunat!

Cu cât te apropii de centrul vechi, cu atât vei descoperi din ce in ce mai multe strădute înguste, ce te conduc spre locuri deosebite. Centrul vechi este moștenirea orasului Colmar, păstrată de zeci de ani. Casele colorate și proiectate intr-un mod unic contribuie la acest decor de poveste.

Datorita influentei germane ce si-a pus puternic amprenta în arhitectura clădirilor,ai impresia, pentru cateva momente, că vizitezi un oraș german și nu unul francez. Cu toate acestea, amestecul dintre cultura germana și cea franceza, face ca arhitectura orasului Colmar sa fie unică.

Colmar este un oras mai mic, asa ca o plimbare pe jos este o modalitate excelenta pentru a-l explora. Dar dacă nu preferi mersul pe jos, există si alte optiuni de a descoperi orașul: poti face un tur al locului cu un minitren sau poți opta pentru un tur cu barca, de-a lungul canalelor.

Colmar este un oras bine organizat si datorita faptului ca este presarat cu o multitudine de indicatoare, nu ai cum sa ratezi vreunul din principalele sale obiective turistice:

MICA VENETIE este principala atractie turistica a orasului și unul dintre cele mai fotografiate locuri din Colmar, datorită canalelor sale, caselor colorate, a magazinelor și a restaurantelor cochete.

Una dintre cele mai mari catedrale din regiunea Alsacia se afla in Colmar si anume: CATEDRALA SAINT-MARTIN. Catedrala este un exponent al stilului gotic, iar elementele sale decorative sunt impresionante.

Nu rata Casa PFISTER decorată în stil Rennaisance, care prezintă scene din Biblie, una dintre cele mai impresionante clădiri din oraș.
De asemenea, ai in vedere si cartierele TANNER și fishmonger, unde poti descoperi un curcubeu colorat de case, pe jumătate din lemn, de-a lungul râului Launch.

Un tur al orasului cu minitrenul este o altă activitate interesanta pe care o poti face în Colmar: dureaza 35 de minute, costa doar 7 euro si poți afla lucruri interesante despre Colmar, istoria sa și principalele atractii. Mai multe informații despre această activitate și despre reducerile de care beneficiaza copiii sau grupurile, poți găsi AICI.

In perioada primaverii, vor fi organizate multe festivaluri și piețe cu produse traditionale: între 3 și 19 aprilie 2020, în centrul orașului, te asteapta două piețe avand tematica specifica sarbatorilor pascale, cu produse locale originale. De asemenea, mai multe expoziții si spectacole vor avea loc in Colmar, pentru a sărbători întoarcerea primăverii. Poti găsi AICI informații mai detaliate referitoare la aceste evenimente.

Orasul Colmar este capitala Alsaciei și este situat in apropierea zonei cu podgorii si a satelor idilice frantuzesti. Colmar și satele din jur sunt situate la poalele Munților Vosges, de aceea, DRUMETIILE reprezinta o altă activitate placuta si relaxanta, prin care poti descoperi podgoriile și peisajele minunate ale zonei.

DEGUSTAREA PRODUSELOR LOCALE
Colmar este situat în mijlocul regiunii Alsacia, atât de renumita pentru soiurile sale alese de vinuri, de aceea iti recomandam sa nu ratezi o degustare a produselor locale. Cel mai raspandit tip de vin din zona Alsaciei este cel alb, incluzând soiuri precum Riesling, Muscat, Pinot Gris și Gewurztraminer.

O excursie de o zi la STRASBOURG
Daca ajungi in Colmar poti organiza o excursie de o zi în fabulosul oraș STRASBOURG, timpul mediu de călătorie de la COLMAR la Strasbourg, cu trenul, fiind de doar 30 de minute.

COLMAR este un oraș de poveste impresionant si vibrant, iar petrecerea unui city-break acolo, a unei escapade de un weekend sau a unei excursii de o zi, cu siguranta merită!

Iti multumim ca ne-ai fost alaturi in experiența noastră la Colmar, speram ca ti-au placut recomandările și fotografiile noastre de călătorie și sa ne vedem cu bine la următoarea destinație!

Daca vrei sa descoperi mai multe fotografii si ponturi interesante din experientele noastre, ne gasesti pe FACEBOOK, INSTAGRAM si PINTEREST!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.