Lista actualizata a statelor galbene! Noutate: toate persoanele ce sosesc din aceste state vor fi obligate sa prezinte un test negativ la intrarea in Romania!

Prin Hotararea nr. 06/04.02.2021, s-a aprobat noua lista a tarilor pentru care se impune carantina, la sosirea in Romania, din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat.

Lista va intra in vigoare de la data de 05 februarie 2021, ora 18.00.

Criteriul, prin care se stabilesc tarile cu risc ridicat, este reprezentat de rata cazurilor noi din ultimele 14 zile, raportata la 100.000 de locuitori, insa, aceasta trebuie sa fie mai mare decat cea inregistrata in Romania.

Lista statelor pentru care se va impune carantina, in momentul revenirii in Romania este urmatoarea:

Totodata, Hotararea nr. 06/04.02.2021 completata aduce urmatoarele noutati:

  • persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat sunt obligate incepand cu data de 12 februarie 2021 să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
  • pe langa obligativitatea de a prezenta un test negativ la sosirea in tara se aplica masura carantinarii pentru 14 zile. Măsura carantinei se poate ridica în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.
  • persoanele ce sosesc din Marea Britanie sunt obligate sa stea 14 zile in carantina la sosirea in tara fara posibilitatea de a iesi din carantina dupa 10 zile.

Continutul integral al Hotararii nr. 06/04.02.2021 il regasiti AICI.

One thought on “Lista actualizata a statelor galbene! Noutate: toate persoanele ce sosesc din aceste state vor fi obligate sa prezinte un test negativ la intrarea in Romania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.