Top ponturi si locuri de vizitat in BARCELONA!

BARCELONA este unul dintre cele mai faimoase orașe din Spania și una dintre cele mai vizitate destinații din Europa.
Orașul are o multitudine de atractii de oferit pentru vizitatorii sai, de la capodoperele magnifice ale lui Antonio Gaudi, până la plajele frumoase, portul Vell, bulevardele largi, cu zone comerciale sau localurile cu mâncare tradițională delicioasă. Orașul face parte din regiunea Catalunia, una dintre cele mai prospere zone din Spania.

CUM AJUNGETI DE LA AEROPORT IN CENTRUL ORAȘULUI?


Puteți ajunge de la aeroportul BARCELONA- EL PRAT până in centrul orașului cu metroul, trenul, autobuzul sau taxiul.

Linia de metrou numărul 9 (L9 Sud) face legătura între terminalele T1 și T2 cu centrul orașului Barcelona (direcție: Zona Universitaria). Pe aceasta linie sunt 15 opriri, iar călătoria durează aproximativ 30-35 de minute. Tariful pentru un singur drum, de la aeroport pana la orice stație de metrou din Barcelona costă 4,50 EUR.

PONT: Metroul circula in fiecare zi, de la ora 5 dimineata pana la miezul noptii, exceptand noaptea de sambata spre duminica cand circula NON-STOP. Prin urmare, în cazul în care aterizati în BARCELONA sâmbătă seara, nu trebuie să va ingrjorati de cum veti ajunge de la aeroport la cazare, metroul circuland intreaga noapte.

Trenul circulă de la aeroport in centrul orașului, la fiecare 30 de minute. Durata călătoriei durează aproximativ 25 de minute.

Daca preferati sa mergeti cu autobuzul,un bilet costă 2,15 euro, iar un card de călătorie cu 10 călătorii, T-10, este disponibil la prețul de 9,95 euro.

AICI puteți găsi site-ul oficial al aeroportului, care vă oferă toate detaliile cu privire la transportul de la aeroport spre centrul Barcelonei.

CÂND ESTE RECOMANDAT SA VIZITATI BARCELONA?


BARCELONA are un climat mediteranean, ceea ce indică faptul că iernile sunt blânde și verile sunt foarte calde. Lunile ideale pentru a vizita acest oraș fabulos astfel incat experienta voastra acolo sa fie una pozitiva si din punct de vedere al vremii, sunt mai-iunie și septembrie-octombrie.

PONT: ÎN CAZUL IN CARE, PLANUITI SA MERGETI INTR-UN CITY-BREAK IN BARCELONA, PUTETI ECONOMISI O SUMA CONSIDERABILA DIN BUGETUL VOSTRU, DACA ALEGETI UNA DIN LUNILE DIN EXTRA-SEZON SI ANUME OCTOMBRIE, NOIEMBRIE SAU DIN FEBRUARIE PANA IN APRILIE.

CE SA VIZITATI IN BARCELONA?


Regasiti mai jos reperele definitorii ale orasului, pe care puteti alege sa le vizitati pentru a avea o experienta de neuitat in vibranta Barcelona.

Când spun Barcelona, primul lucru care îmi vine în minte este fascinanta catedrală SAGRADA FAMIGLIA. Monumentala catedrala romano-catolică a fost proiectată de celebrul arhitect Antonio Gaudi. Construcția sa a început în 1882 și continuă și în zilele noastre. Din acest motiv, SAGRADA FAMIGLIA este cea mai renumită construcție incompletă din lume.

Catedrala este remarcabilă, atat exteriorul cat și interiorul său sunt spectaculoase și merită vizitate. Tarifele biletelor încep de la 20 de euro, iar un bilet poate fi achiziționat doar online.

PONT: PENTRU A EVITA SA PIERZI FOARTE MULT TIMP LA COADA,VA RECOMANDAM SA ACHIZITIONATI BILETELE ONLINE DE PE SITE-UL OFICIAL.

Programul de vizitare a catedralei este: din noiembrie până în februarie, între orele 9.00 și 18.00, in Martie între orele 9:00 și 19:00, din Aprilie până în septembrie între orele 9 și 20, in Octombrie între orele 9.00 – 19.00.In data de 25 și 26 decembrie, si 1 și 6 ianuarie între orele 9:00 și 14:00.

PARCUL GÜELL


Este un parc faimos in Barcelona, format din diferite grădini și părți arhitectonice, fiind proiectat de celebrul Antonio Gaudi.

În interiorul parcului, puteți vizita și casa memorială a celebrului arhitect Gaudi.

Accesul in Parcul Guell este gratuit, cu excepția zonei restrictionate unde accesul se face pe baza de bilet si în care poți descoperi cele mai impresionante opere de artă ale lui Antonio Gaudi.

PONT: UNUL DIN AVANTAJELE CUMPĂRĂRII UN BILET ONLINE ESTE CA VETI AVEA INCLUS SI TRANSPORTUL CU AUTOBUZUL GUELL. Acest autobuz este rapid și il puteti lua din statia de metrou ALFONS (METRO L4). Calatoria pana la Parcul Guell dureaza doar 15 minute.

LAS RAMBLAS

Este cel mai important bulevard pietonal din Barcelona care face legătura între Plaça de Catalunya din centru și monumentul lui Christopher Columb din Port Vell.

Pe masura ce veti inainta pe Las Ramblas, veți întâlni diversi artisti stradali, la care va puteti face portretul sau caricatura, statui miscatoare sau veti lua parte la spectacole inedite care dau un vibe aparte acestei zone.

Las Ramblas este cea mai vizitată zona de catre turiști, motiv pentru care in sezonul de varf bulevardul devine foarte aglomerat. ATENTIE: sa va pastrati actele si banii cu mare grija, mai ales ca zona este destul de aglomerata si nu este ratata nici de catre hotii de buzunare!

Per total pe acest bulevard veti gasi o mare diversitate de magazine și restaurante, dar având în vedere ca este cea mai frecventata zona turistică, preturile sunt mult mai scumpe decât în alte zone ale orașului.

Unul dintre cele mai vizitate locuri din zona este piața La Boqueria, unde puteți gusta din delicatesele locale, produsele fiind proaspat preparate chiar sub ochii vostri.

PORTUL VELL


Este o încântare să vă plimbați de-a lungul Portului Vell și să va bucurati de o zi minunată și însorită în Barcelona!

Odata ajunsi in Portul Vell, aveți o gamă largă de atracții de explorat. De exemplu,monumentul lui Columb, cea mai atrăgătoare coloană din zonă, dedicată lui Cristopher Columb după întoarcerea din prima sa expediție din Lumea Nouă.


PONTURI: în interiorul coloanei, veti găsi un lift, cu care puteti ajunge in partea de sus a monumentului si puteti admira o panorama minunata asupra imprejurimilor, de la o inaltime de 60 de metri.

Maremagnum


Este un complex interesant cu o mulțime de restaurante, baruri sportive, saloane de cocktailuri și terase cu vedere la mare. Puteți petrece acolo o după-amiază minunată dacă doriți să va reîncărcați bateriile pentru cateva momente.

Telecabina Port Vell

Telecabina Port Vell oferă o călătorie unică peste apă. Traversează Portul Vell, situat pe plaja Barceloneta, către grădinile Miramar situate în Muntele Montjuic. Călătoria durează aproximativ 10 minute și este o experiență minunată, cu vederi panoramice și înălțimi incredibile.

ACVARIUL DIN BARCELONA


Când vizitați Barcelona, nu ratati să petreceți o experiență incredibilă la Acvariul din Barcelona. Acolo veti vedea rechini, pinguini și milioane de specii de pești. Pentru cei curajoși, Acvariul oferă posibilitatea de a face scufundari, alaturi de rechini și alte specii marine. Acvariul din Barcelona este deschis în fiecare zi, pe tot parcursul anului. Prețul unui bilet pentru un adult este de 21 de euro.

AICI puteți găsi mai multe informații despre tarifele biletelor și reducerile oferite.

TELECABINA MONTJUIC


Montjuic este un deal din Barcelona care, de-a lungul secolelor, a jucat un rol strategic în apărarea orașului.

Telecabina Montjuic conectează baza dealului Montjuic de vârful acestuia. Din telecabina va puteti bucura de privelisti uimitoare asupra Barcelonei si destinatia finala este Castelul Montjuic, o veche fortăreață militară din anul 1640.

FANTANA MAGICA MONTJUIC


Fântâna este situată la 5 minute de mers pe jos de Plaça España. Este o fântână spectaculoasă, una dintre cele mai populare fântâni din Europa care impresionează prin spectacolele sale de apă, sunete și prin culorile magnifice.

PONT: DACĂ DORIȚI SĂ VIZITATI BARCELONA ANUL ACESTA SI SA VA BUCURATI DE SPECTACOLELE OFERITE DE FANTANA MAGICA, AVETI IN VEDERE CA ÎNCEPAND DIN IANUARIE SI PANA PE DATA DE 4 MARTIE 2020, ACEST LUCRU NU VA FI POSIBIL DIN CAUZA REVIZIEI ANUALE.

CATEDRALA DIN BARCELONA


Catedrala din Barcelona, de asemenea, cunoscută sub numele de Catedrala Santa Eulalia (La Seu) este unul dintre reperele principale ale orașului. Catedrala este situată în inima cartierului gotic din Pla Seu, 3, la aproximativ 150 de metri de stația de metrou Jaume I (linia galbenă L4) și la aproximativ 350 de metri de stația de metrou Liceu (linia verde L3).

Catedrala gotică impresionează prin arhitectura sa si detaliile decorative. Puteti alege varianta de a ajunge cu un lift in partea de sus a catedralei de unde puteti admira frumosul oraș al lui Gaudi. AICI puteți găsi informații exacte despre programul de vizitareși prețurile biletelor.

După cum ați observat, BARCELONA este un oraș uimitor și plin de viață și merită cu siguranță sa va petreceti un city-break sau o vacanță acolo! Datorită diversitatii de obiective turistice, repere impresionante și produse locale, BARCELONA va fi întotdeauna o destinație de calatorie impresionanta, un loc minunat unde ar fi ideal sa ajungeti cel puțin o dată în viață.

Vă mulțumim că ne-ați fost alaturi, in experiența minunata din Barcelona și ne revedem in următoarea destinație de călătorie!

Advertisement

One thought on “Top ponturi si locuri de vizitat in BARCELONA!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.