Top locuri de vizitat in Brasov!

Una dintre cele mai frumoase destinații de vacanta din România, unde poti găsi prețuri rezonabile pentru cazare, vizitarea obiectivelor turistice și gastronomia locala, este BRASOV, superbul oras de munte, aflat in inima Transilvaniei.

CUM POTI AJUNGE LA BRASOV?

Dacă locuiesti in afara tarii si destinatia ta de aterizare este Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, sau daca locuiesti in Romania, poti ajunge la Brașov cu mașina, cu autobuzul sau cu trenul.

Ceea ce iti pot spune este că, dacă călătoresti cu trenul, de la București la Brașov, calatoria va dura aproximativ 2 ore și jumătate. Din fata aeroportului Henri Coanda poti lua autobuzul nr. 780, care merge direct la Gara de Nord. De asemenea, ai si varianta de a lua un taxi, insa, pretul unei calatorii de la aeroport la gara centrala este in jur de 40 lei, depinde cât de intens este traficul.

Prețul unui bilet de tren este de 48,6 RON . Poti achiziționa un bilet de tren on-line, în avans, de pe site-ul oficial al companiei naționale de transport feroviar, CFR CALATORI sau poti apela la companiile private Regio Calatori sau Softrans.

Daca călătoresti cu mașina spre Brașov, ai avantajul ca poti opri si în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, de exemplu, in Sinaia, pentru a vizita castelele Peles și Pelisorul sau în Busteni ori Predeal.

CE POTI FACE ÎN BRAȘOV?

Poti începe ziua cu o plimbare in PIATA SFATULUI cat si pe stradutele pietonale, aferente acesteia. Locul are un farmec deosebit, este plin de terase animate, magazine tip boutique, restaurante și o mulțime de clădiri multicolore și medievale, construite în stilurile baroc, gotic sau renascentist.

Principala strada din aceasta zona este strada Republicii, devenita zona pietonala. Aici poti admira frumoasele clădiri medievale, in timp ce iti savurezi bautura sau mancarea preferata, la una dintre nenumaratele  terase cochete din apropiere.

str. Republicii
str. Republicii

Acest tablou pitoresc este completat de bine-cunoscuta BISERICA NEAGRA, cea mai mare biserică gotică din Europa de Est, veche de aproximativ 600 de ani. Poti vizita zilnic Biserica Neagră, de marți până sâmbătă, între orele 10:00 și 19:00 și duminica între orele 12:00 și 19:00. Prețul unui bilet este de 10 RON.

In afara de activitatile mentionate mai sus, poti vizita Turnul Alb și Turnul Negru, de unde, vă puteți bucura de o priveliște superbă asupra orasului Brasov.

Vedere din Turnul Alb

De asemenea, poti face drumeții pe Muntele Tampa, unde te vei bucura de panorama superbă deasupra orasului.

Vedere de pe Tampa

Poti descoperi cea mai îngustă stradă din Europa, numită strada Sforii.

 Poti vizita cele doua obiective turistice Poarta Ecaterina (unicul vestigiu din oras care si-a pastrat aspectul original pana in prezent) și Poarta Schei.

Poarta Ecaterina
Poarta Schei

În locul numit După ziduri, puteți admira zidurile fortăreței medievale cat si cadrul natural aparte.

Poti descoperi în zona Brașov o varietate de obiective turistice interesante, cum ar fi muzee (Muzeul de Etnografie, Muzeul de Istorie, Muzeul Civilizatiei Urbane), biserici (Biserica Sfantu Nicolae, Biserica Sfantul Bartolomeu), Grădina zoologică, Canionul Sapte Scări. Pentru mai multe informații despre Canionul Sapte Scari, APASA AICI.

 Puteți merge la Poiana Brașov, una dintre cele mai mari stațiuni de schi din țară.

 CUM SUNT PREȚURILE DE CAZARE ÎN BRASOV?

Dacă doresti să stai în centrul orașului, in apropiere de Piata Sfatului, poti găsi cazare la prețuri rezonabile. De exemplu, pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus, veti plati, începând cu 120-150 lei/noapte. Poti gasi mai multe variante de cazare, preturi accesibile si revizii interesante pe BOOKING sau pe AIRBNB.

CE ALTE ACTIVITATI MAI POTI FACE ÎN ZONĂ?

Nu uita ca orașul Brașov este aproape de stațiunile montane Busteni, Sinaia, Predeal sau Azuga, fapt pentru care poti pleca in excursii zilnice, înspre aceste locuri cu totul deosebite. De la Brasov, poti lua trenul spre aceste stațiuni montane iar călătoria durează mai puțin de o oră.

Spre exemplu, daca ajungi la Sinaia, poti vizita renumitul Castel Peles, Castelul Pelisor, Manastirea Sinaia etc. Prețul unui bilet, pentru vizitarea Castelului Peles, incepe de la 30 RON (https://peles.ro/program-si-taxe/ ) și de la 20 RON pentru vizitarea Castelului Pelisor.

Castelul Peles

Dacă mergi la Busteni, poti admira fabuloasa priveliște creata de Munții Bucegi, poti vizita Manastirea Caraiman sau Palatul Cantacuzino. Vei găsi in acest link mai multe recenzii despre aceste locuri deosebite.

Manastirea Caraiman
Priveliste de la Castelul Cantacuzino

Din Brasov poti merge la Castelul Bran, cunoscut sub numele de “Castelul lui Dracula”, situat in localitatea Bran, la mai putin de 30 km de Brasov. Poti cumpăra bilete online de pe site-ul oficial. Prețul unui bilet este de 40 lei pentru un adult. Daca verifici site-ul de mai sus, vei găsi informatii detaliate cu privire la preturile biletelor.

La 16 km de Brașov, vei găsi orașul Râșnov. Aici poti vizita Cetatea Râșnov, un monument istoric impresionant. Pretul unui bilet de intrare este de numai 10 RON.

Cetatea Rasnov

Aproape de Cetatea Râșnov, se afla si Dino Park, un muzeu în aer liber și un parc de recreere, un loc minunat mai ales dacă călătoresti si cu copiii. AICI regasesti mai multe informații despre DINO PARK.

UNDE POTI MÂNCA IN BRASOV?

Poți găsi în centrul orașului o diversitate de restaurante, cu o gama variata de bucatarii, de la bucătăria locală, la mâncăruri internaționale.

Cele mai bune restaurante cu preparate din bucătăria locală sunt: La Ceaun, situat  în Piata Sfatului, Sergiana situat la 300m de Piata Sfatului, Bistro de l’arte etc. Dacă esti curios să descoperi cat mai multe recenzii despre cele mai bune locuri de luat masa din Brașov, consultați acest link.

Brasovul este o destinatie de calatorie ce are multe de oferit atat pentru o escapada de un weekend cat si pentru un concediu, un oras verde cu un farmec aparte, cu o arhitectura ce iti incanta privirea si cu o gastronomie locala de neuitat!

Daca consideri acest articol util sustina-ne cu o distribuire pe Facebook! Multumim si ne vedem la urmatoarea destinatie de calatorie!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.