Update: zboruri SUSPENDATE si zboruri RELUATE spre/dinspre Romania!

Distribuie articol

In cursul zilei de 17 iunie 2020, autoritatea aeronautica ROMATSA a publicat un anunt, prin care informeaza ca, se dispune suspendarea zborurilor din și spre urmãtoarele țări: Italia, Spania, Franța, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran, pana pe data de 16 iulie ora 20.59.

Prin Hotărârea Guvernului nr.465/2020, publicata in Monitorul Oficial din data de 12 iunie, s-a prevazut ca se pot relua zborurile dinspre/spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia) DOAR pentru țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

La acest moment, dintre tarile enumerate mai sus doar Austria, Elvetia si Germania indeplinesc conditiile pentru reluarea zborurilor, si anume fac parte din categoria statelor in care media zilnica a cazurilor este sub 5 la 1 milion de locuitori.

Lista statelor considerate zone verzi de catre autoritatile romane, se va actualiza saptamanal si pentru fiecare tara nou introdusa in aceasta lista, zborurile vor fi reluate.

Pentru unele tari TAROM a anuntat deja reluarea zborurilor dupa cum urmeaza: ”începând cu 15 iunie va fi reluată operarea comercială (fără restricţii) spre următoarele țări:

AUSTRIA – Viena, date de călătorie: 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE

GERMANIA – Frankfurt și Munchen

Frankfurt- date de călătorie: 17 IUNIE, 19 IUNIE, 21 IUNIE, 24 IUNIE, 26 IUNIE, 28 IUNIE

Munchen, date de călătorie: 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE

GRECIA – Atena, date de călătorie: 15 IUNIE, 19 IUNIE, 22 IUNIE, 26 IUNIE, 29 IUNIE

Pentru întoarcerea din aceste țări nu va mai fi necesară izolarea sau carantina.” Pentru mai multe informatii accesati site-ul oficial Tarom.

Vezi aici si LISTA OFICIALA a TARILOR pentru care se elimina MASURA IZOLARII la domiciliu, la intoarcerea in Romania!

4 thoughts on “Update: zboruri SUSPENDATE si zboruri RELUATE spre/dinspre Romania!

    1. Danemarca nu face parte din lista tarilor pentru care s-a eliminat masura izolarii, la intoarcerea in Romania. La acest moment, se intra in izolare la domiciliu, nu in carantina, la intoarcerea in tara din Danemarca. Un lucru bun este ca lista de care am mentionat mai sus se actualizeaza saptamanal, deci, trebuie urmarit ce noi tari vor fi introduse in aceasta lista saptamana viitoare. https://4travelmemories.com/2020/06/13/update-lista-oficiala-a-tarilor-pentru-care-se-eliminamasura-izolariila-intoarcerea-in-romania/

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.