Zboruri suspendate spre/dinspre Suedia, Portugalia, R. Moldova, Serbia, Turcia, Egipt, etc.!

In contextul Hotararii Guvernului nr. 553/15 iulie 2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata în  Monitorul Oficial nr. 627 din 16 iulie 2020,

autoritatea aeronautica Romatsa a publicat un nou anunt, din care reiese clar, ca sunt suspendate zborurile din tarile care nu fac parte din lista statelor exceptate de la masura izolarii/carantinarii spre si dinspre Romania. Regasiti AICI anuntul Romatsa.

Lista statelor exceptate de la masura izolarii este cea publicata in data de 06.07.2020, ceea ce inseamna ca se opereaza zboruri din si spre tarile din categoria statelor “verzi”:

ANDORA, ALGERIA, AUSTRIA, AUSTRALIA, BELGIA, CANADA, BULGARIA, COREEA DE SUD, CEHIA, GEORGIA, CIPRU, JAPONIA, CROATIA, MAROC, DANEMARCA, NOUA ZEELANDA, ELVETIA, RWANDA, ESTONIA, TAILANDA, FINLANDA, TUNISIA, FRANTA, URUGUAY, GERMANIA, GRECIA, IRLANDA, ISLANDA, ITALIA, INSULELE FEROE, LETONIA, LIECHTENSTEIN, LITUANIA, MALTA, UK, MONACO, NORVEGIA, POLONIA, SLOVACIA, SLOVENIA, SPANIA, TARILE DE JOS (OLANDA), UNGARIA, ORASUL VATICAN.

Exceptie face insa AUSTRIA, avand in vedere ca autoritatile austriece au anuntat ca, incepand cu data de 16 iulie, zborurile dinspre si spre Romania sunt interzise, cel putin pana la sfarsitul lunii iulie. Mai mult detalii regasiti AICI.

Din lista anterior mentionata, nu fac parte urmatoarele state: SUEDIA, PORTUGALIA, TURCIA, IRAN, SERBIA, REPUBLICA MOLDOVA, EGIPT, precum si STATELE CARE NU SUNT MENTIONATE IN CATEGORIA STATELOR “VERZI” DE MAI SUS, respectiv in ultima lista, publicata in data de 06 iulie, de catre Institutul National de Sanatate Publica. Aceste state fac parte din categoria statelor “galbene”.

Astfel, zborurile din statele “galbene” spre Romania si invers nu vor mai fi operate atata timp cat, aceste tari vor nu vor face parte din categoria statelor din zona verde, considerate si tari sigure.

One thought on “Zboruri suspendate spre/dinspre Suedia, Portugalia, R. Moldova, Serbia, Turcia, Egipt, etc.!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.