Austria reintroduce autoizolarea pentru cetatenii care vin din Romania!

Din cauza situatiei epidemiologice din Romania, cancelarul austriac Sebastian Kurz, a anuntat in cursul acestei zile, introducerea Romaniei in lista tarilor rosii, alaturi de Bulgaria si Republica Moldova.

Romania este incadrata in nivelul 6 de risc, astfel ca, a fost emis un avertisment de calatorie pentru persoanele care vin din aceasta tara. Cetatenilor autrieci din Romania li s-a recomandat sa paraseasca de indata tara.

De asemenea, cetatenii romani care intra din Romania in Austria, incepand cu data de 9 iulie, ora 00.00, sunt obligati, sa se auto-izoleze la domiciliu pentru 14 zile. Acest lucru poate fi evitat, doar daca se prezinta un certificat medical (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR, RT), nu mai vechi de 4 zile. In cazul in care o persoana nu respecta auto-izolarea va fi sanctionata cu o amenda de pana la 1450 euro iar o persoana care este testata pozitiv si pleaca din izolare risca pedeapsa cu inchisoarea.

Ambasada Romaniei in Austria a anuntat urmatoarele: “Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 14 zile se suspendă. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.


Restricțiile nu se aplică transportatorilor profesioniști de marfă.
TRANZIT: se permite în regim permanent tranzitul, fără oprire, al cetățenilor români pe teritoriul Austriei spre destinații din alte țări. Dacă tranzitul este dinspre România, trebuie prezentate documente care dovedesc permisiunea intrării pe teritoriul țării de destinație (domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii etc.)”.

Regasiti AICI anuntul oficial INTEGRAL al Ambasadei Romaniei in Austria.

Este posibil sa fie incluse si restrictii in ceea ce priveste zborurile dintre Romania si Austria, avand in vedere ca, Romania a fost inclusa de catre autoritatile austriece, in categoria tarilor pentru care s-a emis alerta de securitate de nivelul 6.

One thought on “Austria reintroduce autoizolarea pentru cetatenii care vin din Romania!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.