Spania a fost exclusa din lista tarilor galbene, valabila din data de 11 august 2020!

Initial, in cursul acestei dimineti, Spania a fost inclusa in Lista tarilor din zona galbena valabila, incepand cu data de 11 august 2020, pentru care se va impune masura carantinei, la revenirea in Romania.

Rata cazurilor noi din Spania, din ultimele 14 zile, raportat la 100.000 de locuitori a fost mai mare in ultimele zile, decat cea inregistrata in Romania.

Insa, in cursul zilei de astazi, a fost adoptata Hotararea CNSU nr. 39 din data de 10 august 2020, in care autoritatile romane au constatat ca din ultima raportare europeana, reiese ca, rata cazurilor noi din Spania ( in cuantum de 75,8) din ultimele 14 zile/100.000 locuitori a devenit mai mica decat cea din Romania ( in cuantum de 87,4).

In acest context, s-a decis excluderea Spaniei din lista tarilor galbene, ce va intra in vigoare, la data de 11 august 2020.

Excluderea Spaniei de pe noua lista a statelor galbene, valabila din 11 august ora 00.00, inseamna ca, orice persoana care soseste din Spania in Romania, nu va fi supusa masurii carantinei.

De asemenea, in ceea ce priveste situatia zborurilor din Spania spre Romania si invers, acestea nu vor mai fi suspendate. Desi, initial Romatsa a publicat un Notam in cursul zilei de astazi, 10.08.2020, privind suspendarea zborurilor, din Romania catre si dinspre Spania, ulterior acesta a fost anulat. Astfel, zborurile din Spania spre tara si invers vor opera in continuare, nici o interdictie nu mai este in vigoare la acest moment.

Regasiti aici textul integral al Hotararii CNSU nr. 39 din data de 10 august 2020,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.