Lista tarilor pentru care se impune carantina, la revenirea in Romania, incepand cu data de 03 noiembrie 2020!

Prin Hotararea nr. 51/02.11.2020, s-a aprobat lista tarilor pentru care se impune carantina, la sosirea in Romania, din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat, incepand cu data de 03 noiembrie 2020.

Criteriul, prin care se stabilesc tarile cu risc ridicat, este reprezentat de rata cazurilor noi din ultimele 14 zile, raportata la 100.000 de locuitori, insa, aceasta trebuie sa fie mai mare decat cea inregistrata in Romania.

Comparativ cu saptamana trecuta, in noua lista, au fost introduse state noi precum: Austria, Bulgaria, Italia, Polonia, etc.

Lista statelor pentru care se va impune carantina, in momentul revenirii in Romania este urmatoarea:

Pentru persoanele care se intorc dintr-una din tarile mai sus-mentionate, se va aplica masura carantinarii la domiciliu, in functie de perioada de timp ce va fi petrecuta in Romania:

  • pentru persoanele care vor sta maximum 3 zile (72 de ore)NU se va impune obligatia carantinarii, daca prezinta un test negativ efectuat cu 48 de ore inainte de intrarea in tara;
  • persoanele care vor sta mai mult de 3 zile, și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot iesi din carantina după a 10 a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ si nu prezinta simptomatologie specifica.

Alte informatii detaliate regasiti AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.