Noi restrictii anuntate, la intoarcerea in Romania!

In cursul zilei de astazi, 30 septembrie 2020, premierul Romaniei a anuntat ca noi restrictii vor fi impuse persoanelor care se vor intoarce in tara din strainatate.

Decizia va fi luata luni, in cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, cand se va actualiza si lista statelor ce au un coeficient mai mare de infectare decat al Romaniei, in ultimele 14 zile.

Pentru persoanele care se intorc din respectivele tari, se vor aplica masuri in functie de perioada de timp ce va fi petrecuta in Romania:

  • pentru persoanele care vor sta maximum 3 zile, nu se va impune obligatia carantinarii, daca prezinta un test negativ efectuat cu 48 de ore inainte de intrarea in tara;
  • persoanele care vor sta mai mult de 3 zile, vor avea la dispozitie doua variante: carantina de 14 zile SAU in cazul, in care nu doresc sa stea in carantina 14 zile, in a cincea zi vor putea efectua un test si vor putea iesi din carantina, la momentul primirii rezultatului negativ.

La acest moment, rata de infectare in Romania este de 103.6 la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. Tarile care au un coeficient mai mare decat al Romaniei, in momentul de fata, sunt urmatoarele: Spania (330.2), Franta (232.2), Regatul Unit (107.9), Regatul Tarilor de Jos (189.3), Belgia (175.2), Cehia (271.8), Austria (111.3), Danemarca (126.3), Ungaria (122.8), Luxembourg (186.8), Malta (117.5), Islanda (145.9). (Sursa: ecdc.eu)

Cu siguranta, situatia se poate schimba pana luni, cand va fi actualizata oficial, lista statelor pentru care se impune carantina, la sosirea in Romania.

Totodata, vom afla si daca carantina se va impune personelor venite doar din anumite regiuni ale tarilor cu un coeficient de infectare superior Romaniei (de exemplu, in cazul Spaniei carantina se aplica doar celor care vin din cele 6 regiuni, cele mai afectate ale Spaniei) sau se va aplica la nivel national, indiferent de regiune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.