Lista tarilor pentru care se impune carantina, incepand cu data de 29 august 2020, la revenirea in tara!

Prin Hotararea nr. 36/21.07.2020, s-a dispus instituirea masurii carantinei, pentru persoanele care sosesc din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat.

Criteriul, prin care se stabilesc tarile cu risc ridicat, este reprezentat de rata cazurilor noi din ultimele 14 zile, raportata la 100.000 de locuitori, insa, aceasta trebuie sa fie mai mare decat cea inregistrata in Romania.

Lista statelor pentru care se va impune carantina, in momentul revenirii in Romania, si care va intra in vigoare, incepand cu data de 29.08.2020, ora 0.00, este urmatoarea:

Aruba, Sint Maarten, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite,

Peru, Maldive, Bahrain, Columbia, Panama, Brazilia, Puerto Rico, Guam, Israel,

Bahamas, Argentina, Kuweit, Suriname, Costa Rica, Statele Unite ale Americii,

Insulele Feroe, Bolivia, Spania (regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja),

Republica Moldova, Qatar, Irak, Belize, Kosovo, Chile, Palestina, Malta, Capul Verde, Andorra, Muntenegru, Namibia, Bosnia şi Herţegovina, Republica Dominicană, Luxembourg, Gibraltar, Paraguay.

Comparativ cu saptamana trecuta, au fost introduse 4 noi regiuni din Spania (Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y León, La Rioja) in care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportata la100.000 locuitori este mai mare decat cea inregistrata in Romania.

Masura de carantina se va aplica tuturor persoanelor ce sosesc dintr-o calatorie internationala, din tarile/zonele cu risc epidemiologic si se instituie la domiciliul persoanei, la o declaratie declarata de aceasta sau intr-un spatiu desemnat de autoritati.

Mai multe detalii regasesti AICI.

In situatia in care calatoriti din Romania, spre o alta tara europeana, aveti in vedere si articolul Tarile ce au impus Restrictii/Conditii Speciale Calatorilor din Romania.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.