Cine va intra in carantina, conform Hotararii nr. 36/21.07.2020?

Prin Hotararea nr. 36/21.07.2020 se hotaraste instituirea masurii carantinei pentru persoanele care sosesc din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat.

Criteriul prin care se stabilesc tarile cu risc ridicat este reprezentat de rata cazurilor noi din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori, insa aceasta trebuie sa fie mai mare decat cea inregistrata in Romania.

Ca si pana acum, Institutul National de Sanatate Publica intocmeste lista statelor pentru care se instituie masura carantinei, pe care o va actualiza saptamanal in fiecare zi de luni.

Persoanele care vor fi exceptate de la masura carantinei, sunt cele care vin din tarile mentionate in lista intocmita de Institutul National de Sanatate Publica, insa, care au petrecut o perioada minima de 14 zile consecutive intr-una sau mai multe tari exceptate de la carantina. Regasiti AICI ce alte categorii de persoane sunt exceptate de la masura carantinei.

De asemenea, se va institui carantina si pentru persoanele care au intrat in contact direct cu persoana infectata.

Noutatea adusa este cu privire la situatii deosebite legate de participarea la evenimente de familie (legate de nastere, casatorie, deces), deplasari pentru tratamente medicale ce nu suporta amanare, preschimbare acte de identitate,parasirea tarii etc. In aceste cazuri se poate analiza suspendarea masurii carantinei in baza documentelor justificate.

In ceea ce priveste tarile exceptate de la masura carantinei vezi si DIN CE TARI SE POATE REVENI IN ROMANIA DIN 21 IULIE, fara a se aplica masura carantinei!

2 thoughts on “Cine va intra in carantina, conform Hotararii nr. 36/21.07.2020?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.