Update: Lista tarilor verzi ramane neschimbata! Zborurile raman suspendate!

DISTRIBUIE ARTICOL

Lista tarilor care fac exceptie de la masura izolarii la domiciliu se actualizeaza saptamanal, in fiecare zi de luni, de catre Institutul National de Sanatate publica, in vederea introducerii in lista a unor noi state. Ultima lista publicata a fost cea din data de 26 iunie 2020, la acest moment, existand un numar de 22 de state, din care se poate reveni, fara a se aplica masura izolarii la domiciliu in tara:

1.Austria

2. Bulgaria

3. Cehia

4. Cipru

5. Croația

6. Confederația Elvețiană

7. Estonia

8. Finlanda

9. Franta metropolitana (teritoriul european al Frantei)

10. Germania (cu exceptia districtului Kreis Gutersloh care este zona galbena)

11.Grecia

12. Irlanda

13. Islanda

14. Italia

15. Letonia

16. Liechtenstein

17. Lituania

18. Malta

19. Norvegia

20. Slovacia

21. Slovenia

22. Ungaria.

Insa, ca urmare a cresterii cazurilor de COVID in Romania, in ultimele 14 zile, recomandarile expertilor din Grupul Tehnic este de a se amana luarea masurilor de relaxare la data de 1 iulie.

Aceasta inseamna ca nu vor fi adaugate noi state, listei tarilor verzi si ca la acest moment, este aplicabila lista publicata, in urma cu o saptamana.

Mai mult decat atat, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat in cursul zilei de 29 iunie, Hotararea nr. 32, prin care a decis ca, se va menține lista statelor aflate în “zona verde”, pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu, pentru cetățenii care vin în România, pana la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

In consecinta, anuntul publicat de ROMATSA, prin care informeaza ca sunt interzise zborurile dinspre și spre urmãtoarele țări: Belgia, Franta (regiunile care nu fac parte din Franta metropolitana), SUA, Marea Britanie, Olanda, Spania, Turcia, Iran, ramane in vigoare.

Modificari in statusul zborurilor vor aparea in momentul in care lista statelor verzi va fi actualizata, in sensul introducerii unuia sau mai multor state dintre cele mentionate mai sus. Si asa cum am precizat anterior, aceasta se va realiza in momentul in care se va stabili un criteriu unitar la nivel european de catre autoritatile competente.

Regasesti si AICI lista celor 22 de state din care se poate reveni in Romania, fara a se aplica masura izolarii la domiciliu.

One thought on “Update: Lista tarilor verzi ramane neschimbata! Zborurile raman suspendate!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.