Targurile de Craciun de la Maastricht si Valkenburg-Olanda

MAASTRICHT este unul dintre cele mai vechi orașe din Olanda si este situat în partea de sud-est a țării, în provincia Limburg, o fasie de pamant aflata intre Belgia si Germania.

 La o distanță de 13 km de Maastricht, se afla orașul VALKENBURG, o adevarata atractie pentru turisti, fiind renumit pentru impresionantele sale peșteri cu picturi, ce datează din epoca romana. 

CUM SE AJUNGE LA MAASTRICHT ȘI VALKENBURG?

Aeroportul Maastricht se afla la 9 km de orașul Maastricht. Regasesti informații detaliate despre cum să ajungi de la aeroport in orasul Maastricht, pe site-ul oficial al aeroportului.

Alte aeroporturi din apropierea orasului Maastricht sunt: Aeroportul Eindhoven (aflat la 70.9 km distanta de Maastricht), Aeroportul din Bruxelles (aflat la o distanta de 84 km de Maastricht), Aeroportul Dusseldorf (aflat la o distanta de 89 km de Maastricht) și Aeroportul din Koln (aflat la o distanta de 100 km de Maastricht). 

De asemenea, mai ai posibilitatea de a lua trenul de la Dusseldorf la Maastricht, calatoria dureaza aproximativ 2h40 sau poti lua autobuzul de la Bruxelles catre Maastricht (Flixbus). Autobuzul opereaza zilnic, de două ori pe zi. 

Dacă doresti să vizitezi orasul VALKENBURG, poti calatori cu trenul de la Maastricht, călătoria durează in jur de 15 minute.

 2. CÂND PUTEȚI VIZITA TARGURILE DE CRACIUN DIN MAASTRICHT SAU VALKENBURG?

Targul de Crăciun din Maastricht va fi organizat în acest an, in perioada 29 noiembrie – 31 decembrie. 

Targul de Crăciun din Valkenburg va avea loc in perioada 15 noiembrie 2019 – 05 ianuarie 2020.

3. CE POTI VIZITA LA TARGURILE DE CRACIUN DE LA MAASTRICHT SAU DE LA VALKENBURG? 

Targul de Crăciun din Maastricht este organizat in Vrijthof, faimoasa piata centrala a orașului. In momentul in care ajungi in Maastricht, vei constata ca atmosfera festivă predomina in întregul oraș, transformându-l intr-un loc deosebit, feeric. Plimbandu-te pe faimosul Pod Roman, peste râul Meuse care imparte orașul în două zone, te vei îndrepta spre centrul orașului unde se afla si zona comerciala .

Pe masura ce inaintezi, vei fi surprins ca la fiecare colt de strada, se aud frumoasele colinde de Craciun iar miile de luminite decorative iti creeaza impresia ca tocmai ai ajuns într-un loc magic. 

Oriunde iti indrepti privirea, frumoasele clădiri medievale, monumentele, magazinele tip boutique de pe fiecare straduta, decorate cu ghirlande frumos colorate si luminite, iti vor incanta simturile. 

Clădirile au un stil arhitectural aparte ce transforma Maastricht într-un loc special și cu totul vibrant. 

Mergand pe Groote Straat, strada comerciala a orasului, vei ajunge in Vrijthof, faimoasa piață pietonala din Maastricht si recunoscuta zona culturala, in care sunt organizate anual festivaluri sau concerte, sustinute de artisti celebri, spre exemplu, concertele olandezului Andre Rieu.

Impresionanta catedrala gotica ‘Onze lieve vrouw’ sau, Bazilica Sf Servatius confera un farmec aparte intregii zone, deja imbracate in haine speciale de sarbatoare. Pe langa aceste bijuterii arhitecturale, poti vizita Helpoort (poarta mare în zidul orașului medieval), Saint Pieter Fort, sau poți merge de-a lungul podului Saint Servatius (cel mai vechi pod medieval din oraș).

Atmosfera festiva continua sa te ia prin surpindere pe masura ce te pierzi printre casutele de lemn, special impodobite de sarbatoare, simtand in aer mirosul delicios al produselor locale, cum ar fi „olibollen“ o specialitate de gogosi olandeze sau celebrul vin fiert ‘Glühwein’. Tabloul de poveste este completat de frumosul brad de Craciun, de ospitalierul Mos Craciun care isi intampina vizitatorii la intrarea in Vrijthof, de roata de distractie frumos luminata de unde se vede panorama orasului de la o inaltime de 45 de metri, de patinoar si frumoasele terase acoperite, unde te poti retrage pentru a te incalzi cateva momente.

In ceea ce priveste programul de deschidere a Targului de Craciun de la Maastricht din acest an, acesta va fi deschis de la 29 noiembrie la 31 decembrie, zi de zi: de luni până miercuri intre orele11.00-24.00, joi și duminică 10.00-24.00; vineri și sâmbătă 10.00-01.00. 

TARGUL DE CRACIUN DIN VALKENBURG este unul dintre cele mai fascinante piețe de Crăciun din Europa, în special pentru faptul că acesta are loc în faimoasele peșteri subterane.

În momentul în care ajungi în acest oraș frumos, vei avea sentimentul că tocmai ai ajuns în orașul lui Moș Crăciun. Valkenburg este frumos decorat in culorile Craciunului, rosu si verde, aceste culori predominand pe orice cladire, terasa, magazin. Pe Moș Crăciun il gasesti la tot pasul, intampinandu-te cu zambetul pe buze în atmosfera de sărbătoare. 

Cel mai mare, cel mai vechi și cel mai frecventat targ de Crăciun subteran din Europa este ‘Targul de Craciun de la Gemeentegrot’, cunoscut sub numele de ‘Peștera Valkenburg’. Pestera are coridoare largi, frumos decorate cu lumini, decorațiuni speciale și lumânări. În afară de acestea, vei găsi mai multe standuri cu decoratiuni specifice Craciunului, obiecte de artizanat, bomboane, și alte specialități locale, care iti incanta simturile. Vei descoperi un loc cu totul special, ceva diferit de alte targuri de Crăciun, mai ales datorita locației sale, într-o pestera antica.

Alte targuri de Craciun pe care le poti vizita in Valkenburg sunt „Kerstmarkt Fluweelengrot“, miniaturile de Crăciun de la pestera Mergelrijk, cu decoratiuni fabuloase de Crăciun, sute de case mici și mii de figurine și pomi de Crăciun, Peștera Wilhelmina, cu sculpturile sale fascinante create de diferiți artiști sau Fabrica lui Mos Craciun

Speram ca v-a placut călătoria noastră la Maastricht și Valkenburg și speram sa va inspire pentru urmatoarea vostra calatorie, mai ales daca aceasta va avea loc in apropierea celei mai asteptate perioade a anului!!!

„Crăciunul este ca o bomboana ce se topeste incet in gura, indulcindu-ti fiecare papilla gustativa, facandu-te sa iti doresti sa dureze pentru totdeauna.“Richelle E. Goodrich

Advertisement

One thought on “Targurile de Craciun de la Maastricht si Valkenburg-Olanda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.