Fabuloasa Piata de Crăciun din Cologne (Köln)

Köln (denumirea orasului in limba germana) sau Cologne (denumirea orasului în limba engleză) este unul dintre cele mai mari orașe din Germania, fiind situat în partea de vest a țării.
Köln întâmpină in fiecare an, milioane de vizitatori, surprinzandu-i cu minunatele sale targuri de Crăciun.
De la sfârșitul lunii noiembrie, până la sfârșitul lunii decembrie, va puteti bucura de minunata atmosfera a targurilor de Crăciun, organizate in cadrul orasului.
Datorita atmosferii de sarbatoare ce va cuprinde intregul oras, in momentul în care veți ajunge în Köln, veți avea impresia că tocmai ați ajuns într-un oraș desprins din basme.

Centrul Vechi Koln


1.Cum ajungeți de la aeroport in centrul orașului?

Aeroportul Köln (Cologne)-Bonn se află la o distanta de 15 km de centrul orașului. O multitudine de informatii utile veti găsi pe site-ul oficial al aeroportului: https://www.cologne-bonn-airport.com/en.html.

Este foarte ușor să ajungeți de la aeroport in centrul orașului, folosind mijloacele de transport in comun, conexiunile dintre aeroport si oras fiind foarte bine puse la punct. De exemplu, stația de tren se află la etajul inferior al aeroportului. Aeroportul se află la o distanta de doar 14 minute de Gara Centrală din Köln si pentru a ajunge acolo puteti folosi linia 1 S-Bahn (Colgne-Troisdorf). Ceea ce este important de retinut este că, Gara Centrală din Köln (Koln Hauptbahnhof) se află chiar în centrul orașului, aproape de Catedrala din Köln.

In interiorul statiei de tren din cadrul aeroportului veti gasi cateva automate de bilete. Cu toate acestea, sfatul nostru este să achiziționați biletele de tren de la biroul DB (Deutsche Bahn), situat la terminalul Sosiri, unde veti putea solicita mai multe informatii despre calatorie si totodata, vi se va oferi si o copie tipărită a orarului de mers al trenurilor.

2. Când puteți vizita Targurile de Crăciun din Köln?


În perioada 25 noiembrie – 23 decembrie 2019, orasul Koln va astepta cu impresionantele sale targuri de Crăciun, decorate in haine de sarbatoare, in cadrul carora, va puteti bucura de atmosfera festiva, va veti plimba, veti face cumpărături sau pur si simplu veti explora orasul si tot ceea ce ofera acesta.

3. Care sunt cele mai cunoscute Piețe de Crăciun din Köln?

  • PIATA DE CRACIUN DE LANGA CATEDRALA KOLN (Cologne Cathedral Christmas Market)
Catedrala din Koln

Catedrala din Köln reprezinta unul din simbolurile impresionante ale orasului de pe Rhine, făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO. Având în vedere statutul sau de cea mai mare catedrala gotică din Germania și reprezentand un obiectiv semnificativ in cadrul pelerinajelor romano-catolice, nu este surprinzător faptul că Catedrala din Köln este cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania. Puteți găsi informații detaliate referitoare la impresionanta catedrala gotica, pe site-ul oficial: https://www.koelner-dom.de/home.html?L=1.


Piața de Crăciun de langa Catedrala Koln, vă va intampina anul acesta, in perioada 25 noiembrie – 23 decembrie, cu peste 100 de casute din lemn frumos impodobite, cu decorațiuni festive si luminite, în jurul celui mai mare brad de Crăciun din Koln. Vei fi încântat de delicioasele dulciuri și de vinul cald servit în căni decorate, in motive de Craciun. Veti simți parfumul de turtă dulce și aroma de vin fiert, răspândite peste tot în aer si totodatan va veti bucura de magia acelui loc fabulos.
Programul de vizita a acestui targ este zilnic, de la ora 11:00 la ora 21/22 .

  • ALTER MARKT – Piața de Crăciun din Centrul Vechi

Evenimentul are loc în centrul vechi al orasului si atrage anual milioane de turiști.
La Altermarket veti putea admira fumoasele produse de artizanat, lucrate manual si cu ajutorul carora, ii veti putea suprinde pe cei dragi, oferindu-le in acest fel, un cadou unic si cu totul deosebit. Atmosfera de sarbatoare, decoratiile aparte si bucuria celor din jur, vă va confirma faptul că cea mai așteptată perioadă a anului se apropie cu pași repezi. Programul de vizitare a acestui targ de Craciun este zilnic, între orele 11.00 – 22.00.

TARGUL DE CRACIUN AL INGERILOR (Angel’s Christmas Market)

În Neumarkt, cartierul comercial al orasului, veți găsi Angel’s Christmas Market, cea mai veche piață de Crăciun din Köln. Ora de deschidere a targului este, de duminică până joi, intre orele 11:00 – 21:00, iar vinerea și sâmbăta intre orele 11:00 – 22:00.

Aici va veti pierde printre fermecatoarele casute din lemn special impodobite, de unde puteți cumpăra bine-cunoscutul vin fiert german Glühwein, ciocolată caldă delicioasă, jucării fantastice cu motive de Crăciun sau dulciuri care iti vor incanta papilele gustative, intr-un mod suprinzator. Ceea ce vei observa este că fiecare casuta din lemn poarta numele unui înger, de exemplu, a ingerului Gabriel sau alte nume celeste, ceea ce confera locului un aer cu totul deosebit.

  • SATUL LUI SF. NICOLAE (Village of St. Nikolas)

Langa cetatea medievala Hahnentorburg, un loc istoric de importanta aparte pentru orasul de pe Rhine, se intinde Satul lui Mos Nicolae (Village of St. Nikolas), pe care il veti putea vizita zilnic, între orele 11.00 și 21.00, si sâmbăta până la ora 22.00. Atmosferă festivă de aici va incanta in special familliile cu copii, si buna dispozitie este intretinuta printr-o multime de spectacole si activitati ce au loc in jurul casei lui Sfântul Nicolae.

Sper că ati fost incantati de călătoria noastra prin cele mai cunoscute piețe de Crăciun din Köln și dacă sunteți iubitori ai atmosferei de Crăciun, va spunem cu inima deschisa că un citybreak la Koln, intr-adevar merită, fiind o experienta de neuitat!

In afara de Piețele de Crăciun, orașul Koln vă va surpinde cu obiectivele sale turistice impresionante: Catedrala din Köln (care vă oferă un spectacol maret de arhitectură gotică), Podul Hohenzollern peste râul Rin, Centrul istoric, Bazilica Sf. Aposteln, Muzeul Ciocolatei, Primăria Istorică, Freitreppe Kolner Rheinboulevard (unde vă puteți plimba de-a lungul râului Rhine) și multe alte repere deosebite ale orasului.


Ne vedem în următoarea noastră călătorie și suntem convinsi că vă veți bucura cat de curand de propria experiența in fabulosul oras Köln!

Advertisement

One thought on “Fabuloasa Piata de Crăciun din Cologne (Köln)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.