10 Sfaturi de luat in considerare pentru urmatoarea vacanta

1.Planifica vacanta cu cel putin trei luni inainte, in functie de buget si de destinatia dorita (la mare sau la munte, in tara sau in afara tarii). Daca planuiesti sa calatoresti in concediu in afara tarii, achizitioneaza biletele de avion cu cel putin 5 luni inainte.

2. Daca iti rezervi cazarea folosind site-urile de specialitate Booking.com, Expedia, Trip Advisor sau alte motoare de cautare si ai posibilitatea sa folosesti optiunea de “anulare gratuita a rezervarii”, iti recomand sa te folosesti de aceasta. In acest fel vei salva o parte din buget in cazul unei situatii neprevazute, in care ai fi nevoit, de exemplu, sa anulezi rezervarea sau sa modifici datele calatoriei.

3. Nu e recomandabil sa achizitionezi bilete de avion pentru zborurile din weekend, intrucat in acest interval de timp, preturile biletelor cresc considerabil. Statisticele arata ca cele mai ieftine bilete de avion le poti achizitiona pentru zborurile de marti iar cele mai scumpe sunt cele pentru zborurile de sambata.

4. Urmareste din timp discounturile la biletele de avion, promovate pe site-urile companiilor aeriene de linie, low-cost sau ale altor companii de profil.

5. Este de recomandat sa achizitionezi biletele de avion de pe site-ul oficial al companiei aeriene, in acest fel vei evita alte costuri suplimentare de intermediere.

6. Achizitioneaza-ti mai intai biletele de avion si ulterior rezerva-ti cazarea la hotelul, pensiunea sau unitate de cazare in regim Air Bnb selectata.

7. Daca alegi sa calatoresti in afara tarii, este necesar sa achizitionezi o asigurare de calatorie pentru tine si membrii familiei tale.

8. Informeaza-te in prealabil, care va fi starea vremii in perioada in care vei calatori. Nu  este de dorit sa ajungi intr-o zona in care va ploua in fiecare zi sau in care sunt temperaturi neasteptat de ridicate, mai ales, in perioada aleasa de tine.

9. Daca ai un zbor cu escala si timpul de asteptare este de peste patru ore, nu iti irosi timpul in aeroportul in care ai zborul de legatura. Incearca sa descoperi localitatea in care ai sosit  si imprejurimile acesteia.  

10. In majoritatea aeroporturilor exista conexiuni foarte bune de transport in comun spre centrul orasului. Folosind trenul, metroul sau autobuzul, poti ajunge la unitatea de cazare, rapid si la un pret accesibil. In acest fel, vei alege o solutie mai putin costisitoare comparativ cu o calatorie cu taxiul.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.